#### WYBORY PREZYDENTA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ

Okręgowa Komisja Wyborcza Nr w Nowym Sączu

## PROTOKÓŁ ZBIORCZYCH WYNIKÓW GŁOSOWANIA W WYBORACH PREZYDENTA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ PRZEPROWADZONEGO W DNIU 28 CZERWCA 2020 R.

Zbiorcze wyniki głosowania Komisja ustaliła w dniu 29 czerwca 2020 r.

I.

Głosowanie przeprowadzono w 693 obwodach głosowania i na podstawie protokołów głosowania otrzymanych od wszystkich obwodowych komisji wyborczych na obszarze należącym do jej właściwości Okręgowa Komisja Wyborcza ustaliła następujące wyniki głosowania:

1	Liczba otrzymanych przez obwodowe komisje wyborcze kart do głosowania	*	6	2	3	9	4	6	
2	Liczba wyborców uprawnionych do głosowania w chwili zakończenia głosowania	*	6	8	7	9	6	2	
3	Liczba niewykorzystanych kart do głosowania	*	1	8	0	3	0	2	
4	Liczba wyborców, którym wydano karty do głosowania	*	4	4	3	6	4	8	
5	Liczba wyborców głosujących przez pełnomocnika	*	*	*	*	3	4	4	
6	Liczba wyborców głosujących na podstawie zaświadczenia o prawie do głosowania	*	*	*	9	1	3	8	
7	Liczba wyborców, którym wysłano pakiety wyborcze	*	*	*	5	5	5	9	
8	Liczba otrzymanych kopert zwrotnych w głosowaniu korespondencyjnym	*	*	*	5	4	1	7	
8a	Liczba kopert zwrotnych w głosowaniu korespondencyjnym, w których nie było oświadczenia o osobistym i tajnym oddaniu głosu	*	*	*	*	2	3	6	
8b	Liczba kopert zwrotnych w głosowaniu korespondencyjnym, w których oświadczenie nie było prawidłowo wypełnione lub podpisane przez wyborcę	*	*	*	*	*	*	9	
8c	Liczba kopert zwrotnych w głosowaniu korespondencyjnym, w których nie było koperty na kartę do głosowania	*	*	*	*	*	4	4	
8d	Liczba kopert zwrotnych w głosowaniu korespondencyjnym, w których znajdowała się niezaklejona koperta na kartę do głosowania	*	*	*	*	*	1	6	
8e	Liczba kopert na kartę do głosowania w głosowaniu korespondencyjnym wrzuconych do urny	*	*	*	5	1	1	3	

1. P. Borth. 2. J. Breepine 3. D. Ram 4. Columns

9	Liczba kart wyjętych z urny	*	4	4	8	7	0	9
9a	w tym liczba kart wyjętych z kopert na kartę do głosowania w głosowaniu korespondencyjnym	*	*	*	5	1	1	2
10	Liczba kart nieważnych	*	*	*	*	*	4	0
11	Liczba kart ważnych	*	4	4	8	6	6	9
12	Liczba głosów nieważnych	*	*	*	1	3	1	3
12a	w tym z powodu postawienia znaku "X" obok nazwiska dwóch lub większej liczby kandydatów	*	*	*	*	4	4	0
12b	w tym z powodu niepostawienia znaku "X" obok nazwiska żadnego kandydata	*	*	*	*	8	7	3
12c	w tym z powodu postawienia znaku "X" wyłącznie obok skreślonego kandydata	*	*	*	*	*	*	0
13	Liczba głosów ważnych oddanych łącznie na wszystkich kandydatów	*	4	4	7	3	5	6

1. P. Boelle 2. J. Broepione 3. D. Van 4. Cetuposell 5. Wijel

### II.

# 14. Na poszczególnych kandydatów na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej oddano następujące liczby głosów ważnych:

Lp.	Nazwisko i imię – imiona	Liczba głosów ważnych							
1.	BIEDROŃ Robert	*	*	*	4	8	8	2	
2.	BOSAK Krzysztof	*	*	3	6	3	3	2	
3.	DUDA Andrzej Sebastian	*	2	8	7	4	1	8	
4.	HOŁOWNIA Szymon Franciszek	*	*	3	7	5	2	5	
5.	JAKUBIAK Marek	*	*	*	*	6	9	3	
6.	KOSINIAK-KAMYSZ Władysław Marcin	*	*	*	9	8	5	1	
7.	PIOTROWSKI Mirosław Mariusz	*	*	*	*	4	7	0	
8.	TANAJNO Paweł Jan	*	*	*	*	4	1	6	
9.	TRZASKOWSKI Rafał Kazimierz	*	*	6	8	5	0	8	
10.	WITKOWSKI Waldemar Włodzimierz	*	*	*	*	3	2	6	
11.	ŻÓŁTEK Stanisław Józef	*	*	*	*	9	3	5	
	Razem	*	4	4	7	3	5	6	

1. P. Boulle. 2. J. Frzepier 3. D. lun 4. Cetronousla 5. Wojed

### III. UWAGI I ADNOTACJE

15.\*) Komisja stwierdza, że nie otrzymała w ciągu 48 godzin od zakończenia głosowania wyników głosowania z następujących obwodów głosowania utworzonych za granicą lub nie otrzymała w ciągu 24 godzin od zakończenia głosowania wyników głosowania z następujących obwodów głosowania utworzonych na polskich statkach morskich.\*):

Obwód nr ...... z siedzibą .....

Obwód nr ...... z siedzibą .....

tj. łącznie z ...... obwodów głosowania. Przyczyną nieuzyskania wyników głosowania było:

Zgodnie z art. 314 § 2 Kodeksu wyborczego i art. 26 ustawy z dnia 2 czerwca 2020 r. o szczególnych zasadach organizacji wyborów powszechnych na Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej zarządzonych w 2020 r. z możliwością głosowania korespondencyjnego (Dz. U. poz. 979) głosowanie w tych obwodach uważa się za niebyłe i w związku z tym obwody te nie zostały wykazane w liczbie obwodów, w których przeprowadzono

- 16.\*) W trakcie głosowania wydano następujące zarządzenia; jeżeli nie wydano, wpisać "brak zarządzeń": *brak* zarządzeń
- 17.\*) Adnotacja o obecności mężów zaufania wpisać liczbę mężów zaufania; jeżeli nie było mężów zaufania wpisać "0": *0*
- 18.\*) Adnotacja o wniesieniu uwag przez mężów zaufania z wymienieniem konkretnych zarzutów wraz ze stanowiskiem okręgowej komisji wyborczej wobec zarzutów; jeżeli nie ma, wpisać "brak zarzutów": *brak zarzutów*
- 19.\*) Adnotacja o wniesieniu uwag przez członków Komisji z wymienieniem konkretnych zarzutów wraz ze stanowiskiem okręgowej komisji wyborczej wobec zarzutów; jeżeli nie ma, wpisać "brak zarzutów": *brak zarzutów*
- 20.\*) Inne uwagi; jeżeli nie ma, wpisać "brak uwag": brak uwag

Przy sporządzeniu protokołu obecni byli następujący członkowie Komisji:

- 1) Borkowski Piotr Przewodniczący
- 2) Przepióra Janusz Zastępca Przewodniczącego
- 3) Rams Dariusz Grzegorz Zastępca Przewodniczącego
- 4) Cetnarowski Paweł Dominik Członek
- 5) Wójcik Marek Członek

głosowanie.

Polous le

(podpis)

(podpis)

(podpis)

Arum

(podpis)

(chodpis)

(drodpis)



\*) Jeżeli treść dotycząca danego punktu protokołu nie mieści się na formularzu, należy dołączyć ją do protokołu, zaznaczając to w odpowiednim punkcie protokołu.